09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Kolme upeata matkakohdetta Ranskaan

Ranskalaisilla itsellään on ehdottomat suosikkikohteet omassa maassaan. Tässä muutamia vinkkejä käyttöösi.

Korsika, luontoa ja syvän sininen Välimeri

Kun Nizza ja Riviera on nähty, voit lähteä vaikka parin päivän retkeä Korsikalle, Napoleonin syntymäsaarelle, joka sijaitsee vajaat 200 kilometriä Nizzasta kaakkoon. Korsikalle on Nizzan satamasta useita päivittäisiä laivayhteyksiä. Voit myös lentää Helsingistä vaihdollisilla lennoilla, saarella on useampi lentokenttä.

Korsika on kaunis ja historiallinen yhtä aikaa. Pääkaupunki Ajaccio on hyvä paikka aloittaa saareen ja sen historiaan tutustuminen; lisäksi kannattaa käydä niin Calvissa kuin Borgossa ja muissakin kaupungeissa ja kylissä. Korsikalla on useita vuoria ja siksi se on patikoijien paratiisia. Samoin pyöräilijöille maasto antaa sopivaa haastetta. Maisemat ovat henkeäsalpaavan kauniit ja tarjolla on valtavasti erilaisia vaellusreittejä, myös perheellisille.

Rantoja Korsikalla on ympäri saarta ja kaikista hienoimmat ovat tietenkin luonnonpoukamat hiukan kaupunkien ulkopuolella. Muista siis Figarin, Rondinaran ja Santa Giulian rannat. Veneretket luonnonpuistoon ovat myös yksi Korsikalla tehtävistä asioista.

PYYDÄ TARJOUS KORSIKALLE

Annecy ja Talloires, Alppien helmet järven rannalla

Annecy on pieni kaupunki Alpeilla järven rannalla. Tosiasiassa se on monta kertaa Ranskan kauneimman kaupungin maineen voittanut helmi. Annecy sijoittuu turkoosin järven rannalle valkoisten alppihuippujen notkelmaan.  Talloires on käytännössä Annecyhyn liitännäinen osa, eli järven toinen puoli.

Annecysta voit myös yhdistää hyvin matkan Chamonix’hin tai viettää osan lomasta Evianissa Lac Lémanin kupeessa. Annecy on upea paikka kesällä; tämä on harrastavan ja liikkuvan ihmisen ihannepaikka. Runsaasti mukavia golfeja ympärillä.

Annecy sopii erinomaisesti lapsiperheille, sillä paikan päälle pääset suoralla lennolla Helsingistä Geneveen, josta tunnin matkan paikan päälle. Kaupungin rannat ovat turvallisia järvirantoja, jättimäiselle nurmikkokentälle rantaan teet mukavia päiväretkiä.

Annecyn järvellä on laivaliikenne, joka toimii kuin bussi. Voit siis siirtyä järven toiselle puolelle ilman autoa: otat vain vesibussin ja retkeilet seuraavaan satamaan.

Mainiosti Annecy yhdistyy myös herkuttelijan ja viininystävän matkaan. Yhdistelmä alppien parhaat juustot ja sitten siirtyminen (n 2 tunnin ajo) Beaujolai’sn alueelle viinikylään tai Bourgogneen viinitilalle on hauska lisä.

MALLIMATKA ANNECY

Elsassi (tai Alsace) on pienien kylien suloutta

Elsassi on historiassa joutunut Ranskan ja Saksan vallan alle ja sen huomaat aivan arkisessa elämässä. Elsassiin on helppo matkustaa monella tapaa, voit mennä Pariisin kautta käyttäen TGV-junaa, autoilla Saksan kautta, myös lennot Frankfurtiin, Strasbourgiin tai Baseliin hyvä aloitus Elsassiin tutustumiselle.

Isompia kaupunkikohteita ovat Strasbourg (muista katedraali) ja Colmar (käy Musée Unterlindenissä). Maaseudulla valitse Riquewihr, Ribeauvillé, Eguisheim, Kaysersberg tai Hunawihr. Alsacen apinavuori, kotkanäytökset, Naturoparc Hunawihrissä sekä Pikku Prinssin (Petit prince) teemapuisto Ungersheimissa ovat kivoja retkipaikkoja lasten kanssa.

Myös Mulhouse on kiinnostava; Mulhouse on kaupunkina teollisuuskaupunki, ja sen suurin vetovoimatekijä onkin Cité de l’Automobile. Nähtävillä 400 auton kokoelma.

Elsassissa on runsaasti pieniä kauniita kyliä, jotka ovat toinen toistaan lumoavampia. Maisemaa värittävät omaleimaisen arkkitehtuurin lisäksi pääosin viiniviljelmät, mutta kaukaa näkee jo muun muassa Haut Koenigsburgin linnoituksen tai Mont Sainte Odilen luostarin.

AUTOILLEN LINNASTA LINNAAN ELSASSISSA

ELSASSIN VIINIMATKA

ALSACE PYÖRÄILLEN

Ranskalaisten omat rantahelmet

1- Biarritz
2- La Baule
3- Nice
4- Cannes
5- Saint-Tropez
6- Arcachon
7- Deauville
8- Cap d’Agde
9- Le Touquet
10- La Grande Motte
11- Saint-Malo
12- Royan
13- La Rochelle
14- Les Sables d’Olonne
15- Lacanau
16- Argelès sur Mer
17- Palavas les Flots
18- Le Grau du Roi
19- Marseille
20- Saint Jean de Luz
21- Pornic
22- Saint-Raphaël
23- Antibes
23- Quiberon
23- Evian
23- Fréjus
23- Saint Jean de Monts
23- Le Lavandou
23- Canet en Roussillon
24- Valras Plage
24- Cabourg
24- Bandol
24- l’Île de Ré
24- Collioure
24- Dinard
24- Hyéres
24- Sète

PYYDÄ TARJOUS HALUAMAASI KOHTEESEEN

Tutkimus on tehty laajana tutkimuksena ennen koronan alkua, mutta nämä samat kohteet ovat olleet ikisuosikkeja jo vuosikymmenien ajan, joten suurta muutosta en usko listaukseen tulleen. Tuttu juttu jo kautta lomahistorian on, että ranskalainen lomailee mielellään kotimaassaan. Suosituissa kohteissa hinnat nousevat elokuussa. Tämä pätee niin hotelleissa kuin asuntovuokrissa. Ehkä myös vähän ravintoloissakin.

Elokuu on usein lisäksi tuskallisen kuuma ja ruuhkainen, joten olkaamme onnellisia, että suurin osa Ranskaan kohdistuvista kesän lomamatkoista meillä suomalaisilla tehdään kesä – heinäkuussa. Tästäkin listasta voi jokainen napata jonkun uuden kiinnostavan kohteen vaikkapa vielä tähän kesään 2022.

Teksti: Henni Lieto 3.6.2022.

Arkistot

cross