09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Matkanjärjestäjän tiedot

Pamplemousse oy on suomalainen (espoolainen) asiantuntijayritys, joka palvelee monipuolisesti sekä yritysasiakkaita että yksityismatkustajia. Pamplemousse oy on vastuullinen matkanjärjestäjä ja sillä on toiminnastaan vakuus Suomessa Kilpailu- ja kuluttajavirastossa (KKV). Pamplemousse on Suomen matkatoimistoalan liiton (SMAL) jäsen.

Palvelemme Ranskan erikoistuotteillamme myös muita suomalaisia matkanjärjestäjiä. Jos vastuullisena matkanjärjestäjänä haluat jonkun tai joitain tuotteistamme myyntiin, pyydämme sinua ottamaan yhteyttä toimistoomme. Olemme lisänneet valikoimaamme myös paljon Italian tuotteita.

Kun haluat meiltä matkasuunnittelua ja tarjouksen laita viesti matkat(a)pamplemousse.fi tai soita 09 – 4551121.

Pamplemousse kuuluu Bisnoden antamaan Dun & Bradstreetin pienimpään riskiluokkaan (1/4). Vaatimuksena alimpaan luokkaan pääsemiselle on mm. positiivinen tausta ja maksukäyttäytyminen. Pamplemousse kuuluu myös Bisnoden korkeimpaan AAA-luokkaan (2,6% suomalaisyrityksistä). Vaatimuksena on keskimääräistä huomattavasti paremmat talouden tunnusluvut, postiivinen tausta ja maksukäyttäyminen sekä riittävä toiminnan volyymi. Pamplemoussella on lisäksi Asiakastiedon Suomen vahvimmat AAA-merkintä.

Tarinamme

Pamplemousse syntyi vuonna 2004 ajatuksesta olla siltana ranskalaisen ja suomalaisen kulttuurin välillä. Ensimmäiset matkat olivat leirikouluja ja nuorten harrastusmatkoja, sekä aikuisten alppimatkoja. Edelleenkin valikoimissa on leirikouluja ja kielikursseja, nyt myös aikuisille.

Aitous ja paikalliseen elämään tutustuminen sekä kulttuurien kohtaaminen ovat avainsanoja, jonka ympärille matkat rakennetaan, oli kyseessä yksin matkustavan, pariskunnan, perheen tai isomman ryhmän matka. Asiakkaiden pyynnöstä olemme lisänneet palvelujamme erityisesti Italiaan Ranskan ohella. Matkailun tulee olla nautittavaa, helppoa, luotettavaa ja laadukasta oman kukkaron mukaan.

Pamplemousse on muuten ranskaa ja tarkoittaa greippiä. Perustajan mukaan se on yksi ranskan kielen kauneimmista sanoista ja on helppo lausua. Greippi on pyöreä kuin maapallo ja sisältää paljon vitamiineja ja energiaa kuten matkammekin.

Avoin ja vastuullinen yrityskulttuuri

Pyrimme pitämään tuotteemme yksilöllisinä ja matkustajaa arvostavina. Olemme mieltäneet yrityksemme arvoihin avoimuuden, rentouden ja vastuullisuuden. Arvoihimme kuuluu myös luovuus ja innovaativuus matkailussa. Toisinaan matkakokonaisuus voikin olla lähempänä event managementiä, kuin perinteistä matkanjärjestelyä. Pyrkimyksemme on jatkuvasti syventää erikoisosaamistamme. Tästä osaamisesta haluamme myös asiakkaiden pääsevän osalliseksi.

Paikallisuus

Käytämme matkoillamme mieluiten paikallisia yrityksiä ja majoittajia. Tämä mahdollistaa entistä henkilökohtaisemman ja ikimuistettavamman palvelukokemuksen. Haluamme toiminnallamme tukea paikallista yrittäjyyttä ja tuoda aitoa paikallista kontaktia lähemmäksi asiakkaitamme. Meet the local on ollut meille itsestäänselvyys jo vuodesta 2004 alkaen.

Henkilöt

Heidi Kilpiä, matkailurestonomi, ranskan kielen ja kulttuurin FM, omistaja ja toimitusjohtaja
Heidi on aito Ranskan tutkimusmatkailija ja on aina kartalla missä mennäänkin. Monipuolinen syvä tuntemus Ranskasta. Heidi itse matkailee mielellään maukkaan ruoan ja hyvän viinin perässä. Lempikaupunki Angers Loiren laaksossa. Rakentanut Pamplemoussessa uraa vuodesta 2006, tullut yhtiön osakkaaksi 2016 ja yhtiön omistajaksi ja toimitusjohtajaksi 2021. Heidi on valittu vuoden restonomiksi 2020. Rotisseureihin hän liittyi 2021. Töiden ulkopuolella Heidi kouluttaa Lumi-koiraa aikuiseksi, opettelee golfin salaisuuksia ja ehtiessään käy myös tanssitunnilla. Ja mikä tärkeintä, aamupala mieluiten à la francaise, croissant voilla ja hillolla.

"Uskon erikoistumiseen matkailualalla, ja siihen, että elämysten tarjoamiseen löytyy aina uusia ulottuvuuksia. Pamplemoussen liikeidean ydin - henkilökohtainen palvelu ja kohdemaan tunteminen - ei ole muuttunut vuosien saatossa laisinkaan, päinvastoin se on vahvistunut."

Daniela (Danne) Smeds, yo-merkonomi
Danne tietää kaiken, mikä Pamplemoussen matkoilla tapahtuu pyöränsatulan selässä tai vaelluskengät jalassa. Juuriltaan Danne on ranskalais-suomalainen, kotikielenä ruotsi. Valitse siis vapaasti kielesi kun Dannen kanssa juttelet. Supertietoa Alsacesta, mutta kysy Dannen vinkit myös Normandiaan tai upeille kierroksille Champagnessa. Suuri määrä vankkaa osaamista kaikesta Ranskaan liittyvässä. Pamplemoussessa Danne on aloittanut 2009. Vapaa-aikana Danne joogaa, kävelee pitkiä lenkkejä ja hoitaa lapsenlapsia. Danne on erinomainen kokki ja mielellään laittaa ruokaa isommallekin porukalle.

"Jokainen matka on yksilöllinen persoonallinen tuote ja matkustajalleen sopiva. Tarkistan myös pienet yksityiskohdat, huolehdin että varatut ravintolat ovat hyviä ja rytmitys matkassa laadukas."

Pekka Olkinuora, kohdeopas ja suunnittelija
Pekka on tehnyt Pamplemoussen kanssa yhteistyötä vuosien ajan. Asiakkaat tuntevat hänet varsinkin viinimatkojen oppaana, Pekan tausta onkin viinimaahantuonnissa hänen muutettuaan Ranskaan vuonna 2001. Opastusrepertuaariin kuuluu nyt laajalti myös kulttuuria ja luontokohteita ympäri Ranskan. Lounais-Ranska erityisen lähellä sydäntä. Pekka on aito hospitalityalan ammattilainen, jolle asiakas on aina numero yksi.

"Omaan kokemukseeni perustuen haluan suunnittelemillani ja opastamillani matkoilla asiakkaiden pääsevän osalliseksi ranskalaisesta elämäntavasta, kulttuurista, historiasta, arkkitehtuurista, gastronomiasta sekä viininviljelystä ja -valmistuksesta."

Sara Tognetty, ranskan kielen opiskelija HY, matkailun harjoittelija
Aloittanut Pamplemoussessa toukokuussa 2022. Sara on suomalais-ranskalainen ja käynyt Helsingin suomalais-ranskalaisen koulun. Saralla on vuoden mittaiset yliopisto-opinnot takana. Aktiivinen Sara on toiminut myös ranskanlukijoiden oppilaskunnan hallituksessa sihteerinä. Matkoilla Ranskassa mieluista on ollut esimerkiksi Champagnen maakunnassa lomailu. Sara on kilpaillut vuosien ajan klassisessa baletissa, ajan salliessa hän käy edelleen mielellään tanssisalilla. Myös ratsastaminen ja musiikki ovat lähellä sydäntä.

"Ranska toisena äidinkielenä auttaa sukeltamaan mukaan Ranskan matkailuun. Opettelen kohde kerrallaan Pamplemoussen tarjontaa ja huomaan, että matkatarjouksen valmistuessa tekisi itsekin mieli lähteä jokaiselle kokoamalleni matkalle."

Lotta Vaenerberg, merkonomiopiskelija, matkailun harjoittelija

Lotta aloitti oppisopimuksella elokuussa 2023. Entinen varhaiskasvatuksen opettaja haki uusia haasteita ja alanvaihtoa. Lotan äidinkielet ovat ruotsi sekä suomi ja isoäiti on ranskalainen. Lotta kutsuu itseään ranska-hulluksi, sillä kieli ja kulttuuri ovat aina kiinnostaneet. Ranskaan hän on matkustanut paljon, myös kielen opiskelua ja työntekoa varten. Lotta on ollut useamman talven alpeilla rinneravintolassa ja yhden kesän Bretagnessa ravintolassa töissä. Iso osa Lotan vapaa-ajasta menee salibandyn parissa. Lotan haaveet ovat oma koira ja tulevaisuudessa oma pieni asunto Ranskan alpeilta.

"Ranska on maana mainio matkakohde. Jokaisella alueella on oma charminsa, oli se sitten Bretagnen tai Normandia historia ja rento elämäntapa, Pariisin romantiikka ja kulttuuri, Rivieran rannat, Annecyn vanha kaupunki tai alppien jylhät vuoret ja pitkät laskettelurinteet… Kaikille löytyy takuuvarmasti itselleen mieluinen matkakohde! "

Helena (Henni) Lieto-Pihlajaoja, ranskan kielen ja kulttuurin FM, yrityksen perustaja
Pamplemoussen perustaja Henni on boheemi frankofiili ja romaanisen filologian maisteri. Luonut Pamplemoussen konseptin 2004. Henni on ruokafriikki viimeiseen saakka, oma matkustaminen liittyy myös usein ruokaan ja kulttuuriin. Kotipaikkoja Ranskassa ollut Chamonix, Marseille ja Pariisi. Toiminut Ranskan valtion matkailustrategian Advisory Board -ryhmän neuvonantajana Suomesta. Saanut Ranskan valtion ritariarvon 2014. Keväällä 2021 toimitusjohtajan tehtävistä poisjäänyt Henni toimii Pamplemoussen Senior Advicerina ja matkakohteiden controllerina tarpeen mukaan.

"Pamplemousse on rakentunut vuosien saatossa tunnetuksi laadustaan ja omaleimaisista tuotteistaan. Alkuperäinen idea yksilöllisistä Ranskan matkoista on edelleen voimissaan ja olen siitä erityisen ylpeä, vaikka moni povasi yrityksen alkuvaiheessa, että palvelemisella ei yritys voisi elää. Olen siitä edelleen täysin eri mieltä!"

Pamplemousse Oy

Puhurinpolku 1 B, 02120 Espoo
Puh. 09 – 455 11 21 ja 050-5316341
Email: matkat(at)pamplemousse.fi
Y-tunnus: 1904489-8
Rekisteröintitunnus Kilpailu- ja kuluttajavirastossa 4796/04/Mj
Alv rek.

Tervetuloa Pamplemoussen matkoille!

cross