09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Martiniquen kiertomatka

Ranskan saari Karibialla

Martinique on pieni saari ja vuokra-autolla tutustut sen kaikkiin kolkkiin helposti. Varaa aikaa vähintään viikko, mielellään enemmän, niin saat matkasi enemmän irti.

Martinique, kutsuttu myös nimellä kukkien saari, on Ranskan merentakainen departementti (DOM) Karibianmerellä ja kuuluu Antillien saariryhmään. Asukkaita Martiniquella on noin 400 000, pääkaupunki on Fort de France. Pääkieli on ranska, mutta pärjäät myös englannilla.

Matkasi alkaa vuokraamalla auto Fort de Francen lentokentältä ja siitä huristat ensimmäiseen majoituspaikkaasi saaren eteläkärkeen. Täällä pääset kiinni paikalliseen letkeään elämänrytmiin. Mukava huoneistomajoitus, eläväinen pikkukaupunki, joka-aamuinen tori ja valkeat hiekkarannat antavat matkallesi leppoisan alun. Täältä voit retkeillä ja tutustua koko eteläosan rantaviivaan.

Mont Pelée tulivuori dominoi näkymää

Toinen majoituksesi on siisti keskustahotelli Martiniquen pääkaupunki Fort de Francessa. Täältä retkeilet helposti kasvitieteelliseen puutarhaan, sademetsiin ja Saint Pierren rantakaupunkiin. Saint Pierre tuhoutui täysin tulivuorenpurkauksessa vuonna 1902 ja sittemmin kaikki on uudelleen rakennettu. Myös pääkaupungissa on paljon nähtävää, ja teet myös laivaretken lahden poikki Trois Ilets'n hiekkarannoille. Suosittelemme päiväretkeksi myös Mont Peleen tulivuoren ympäristöä (autolla, patikoiden) sekä luonnonpuistoon tutustumista. Vesiputouksia löytyy mitä yllättävimmistä paikoista! Helppo käydä myös pääkaupunki Fort de Francessa ja vaikka sen kivassa kauppahallissa.

Kiertomatkan kolmas ja viimeinen majoitus on Martiniquen itärannikolla charmantissa hotellissa. Yksityinen uima-allas pihallasi merinäkymin ja romanttiset illalliset hotellin ravintolassa viimeistelevät matkasi. Täältä retkeilet helposti mm. rommitislaamoihin, mistä voit ostaa vielä tuliaisia kotiin!

Hienojen rantojen saari Martinique

Martiniquen suosituinta aluetta rantalomalle on Saint-Anne, jolla sijaitsee pitkä ja komea ranta Les Salines.Toinen hieno ja Les Salinesia rauhallisempi ranta on Anse D’Arletin aluella sijaitseva Diamond Beach.

Martinique on myös trooppinen tulivuorisaari. Mont Pelée –tulivuori purkautui viime kerran vuonna 1902. Trooppinen metsä, eläimistö ja kasvisto antavat matkallesi eksoottista tuntua. Maisemaa luonnehtivat myös sokeriviljelmät. Sokeri onkin rommin lisäksi yksi Martiniquen tärkeimmistä vientituotteista. Ilmasto on melkeinpä koko vuoden miellyttävä. Keskilämpötila on 26 °C.

Pääkaupunki Fort de France sijaitsee suunnilleen saaren keskiosassa. Pohjoispuoli on tiuhaa sademetsää, ja siellä sijaitsee myös tulivuori Mont Pelée. Saatat kuitenkin löytää täältä upeita autioita rantoja ja patikoinnista pitäville metsät ja koko Martinique tarjoavat aivan upeita reittejä. Saaren eteläosa on valkeiden hiekkarantojen dominoivaa. Sainte Luce, Sainte Anne, Le Diamant ja Les Trois-Ilets ovat mukavia lomakohteita. Saaren itärantaa suosivat surffaajat.

Artikkeli Ranskan merentakaisista kohteista

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


Matkan kesto

10

päivää

Matka sisältää

- Vuokra-auton Martiniquella koko matkan ajaksi
- Majoitukset 3 x 3 yötä, aamiaiset
- Martiniquen kartan ja infon

Hinta alkaen

1394

Hinta alkaen, huoneet ja auto saatavuuden mukaan. Hinta edellyttää 2 matkustajaa samassa huoneessa. Hintaan lisätään palvelumaksumme. Lennot lisämaksusta.

 

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross