09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Ranskan merentakaiset lomakohteet Guadeloupe, Martinique ja Reunion

Ranskan Karibian saaret MARTINIQUE ja GUADELOUPE sekä Afrikan itärannikon kupeessa Intian valtamerellä sijaitseva REUNIONIN saari ovat Ranskan departtementteja (DOM), vaikkakin tuhansien kilometrien päässä Pariisista. Olet siis Euroopassa ja ostokset hoituvat euroilla. Myös SAINT MARTIN Karibialla kuuluu Ranskalle, se on Ranskan merentakainen yhteisö (TOM), jolla on oma lainsäädäntöoikeus. Kaikissa kohteissa englannilla pärjää vaihtelevasti. Guadeloupe ja Martinique kuuluvat Karibialla Antillien saariryhmään.

Miksi lomakohteeksi Ranskan Karibia, Martinique tai Guadeloupe

- Et tarvitse viisumia, sillä matkakohteesi on Ranska
– Käytössäsi on eurot
– Lennot suorilla Euroopan sisäisellä lennolla Pariisista
– Saaret ovat osa Euroopan Unionia
– Täällä on Ranskan (lue EU) sairaanhoito
– Saaret ovat turvallisia kohteita matkailijalle
– Siistinä pidetyt rannat
– Hotelleilla on käytössä eurooppalaiset standardit
– Saarille ei lennä ns. mustan listan lentoyhtiöitä
– Kohteet ovat sopivan kokoisia, ei liian suuria tai pieniä
– Saarien luonto on kaunis ja ilmasto ihanteellinen
– Ekoturismia on viety pitkälle ja saarilla on luonnonpuistoja
- Näillä saarilla ei ole massaturismia
– French Touch ruoassa ja Euroopan lait

Karibialle talvea pakoon

Paras aika matkustaa Karibialle on joulusta/vuodenvaihteesta juhannukseen.

Lentoaika Helsinki – Pariisi noin 3 tuntia ja Pariisista noin 8 tuntia.  Aikaero Suomeen nähden on Karibialla -6 tuntia. Virallinen kieli on ranska, tosin paikalliset puhuvat myös kreolia. Keskilämpötila on 25-26 astetta koko vuoden ympäri. Saarien luonto ja kasvillisuus ovat aivan erilaiset manner-Ranskaan nähden.

Rannoilla näet kolmen väristä hiekkaa; valkoista, ruskeaa ja mustaa. Valkoinen hiekka on peräisin koralleista ja sen rannat ovat ihanteellisia auringonpalvojille. Musta hiekka saa värinsä tulivuoresta ja polttaa jalkojen alla. Rommia ja sokeriruokoa tuotetaan saarilla paljon.

Martiniquen saari on vihreä ja ystävällinen paikka

Eteläinen osa Martiniquesta on suosituinta aluetta rantalomalle. Esimerkiksi Saint-Annen kylä. Rannoista yksi ihanimmista ja kuuluisin on Les Salines. Mutta rantoja - ranskaksi plage tai usein nimetään myös sanalla anse - riittää eri puolilla saarta toistakymmentä. Osa on neitseellisempiä poukamia, osa hyvin suosittuja myös vierailijoiden joukossa.

Kannattaa myös lähteä kiertelemään saarella ja tutustua sen vaihtuvanlaiseen luontoon. Eksoottiinen ruokakohde voisi olla vaikka ravintola Le Petibonum Le Carbet'n kylässä. Täällä on usein musiikkia, rentoa hyvää ruokaa ja tumman hiekan ranta palveluineen. Erikoisuutena suuri valikoima paikallisia rommeja.

Martinique on osa Ranskaa

Martiniquen pääkaupunki on Fort-de-France. Siellä on nimensä mukaisesti vanha linnoitus, mutta kannattaa käydä myös uteliaisuudesta katsomassa kirjasto Bibliothèque Scholcher. Se aikoinaan rakennettiin Pariisin vuoden 1889 maailmannäyttelyä varten ja sittemmin on siirretty Fort de Franceen. Puutarhoista kannattaa ehdottomasti käydä Jardin de Balatan kasvitieteellisessä puutarhassa.

Melko vuoristoinen Martinique tunnetaan kukkaloistostaan, sademetsistä ja mahtavasta Mont Pelée -tulivuoresta. Mont Peléen purkaus vuonna 1902 oli käsittämättömän tuhoisa, se tappoi 30 000 ihmistä. Nyt tulivuori on ollut rauhallinen ja sinne voi jopa tehdä patikkaretkiä. Patikoimisen lisäksi saari sopii hyvin snorklaajalle ja sukeltajalle sekä yleensä kaikkiin vesilajeihin, purjehdus varmasti ensi sijaisena, mutta myös vesihiihto on hauska harrastus.

Älä kuitenkaan unohda rommia. Saaren kiertoajelulle voi ottaa teemaksi myös rommituotannon jota riittää valittavaksi eri puolilla saarta. JM, Neisson, Maison La Mauny, Dillon, Clement, Hardy tai vaikka La Favorite.

Matkavaihtoehtoja Martiniquelle.

Guadeloupe koostuu viidestä eri saaresta

Guadeloupe on monipuolinen saari. Suosittelemme että kierrät Guadeloupin kahdella pääsaarella Basse Terre ja Grande Terre. Lisäksi päivittäisillä laivayhteyksillä pääset Guadeloupen saariston pienemmille saarille Marie Galante, les Saintes ja la Desirade. Pääkaupunki on Point à Pitre, missä on myös Guadeloupen lentokenttä.

Basse Terreä luonnehtii upea luonto, metsät ja vesiputoukset, Grande Terre taas on auringonpalvojien paratiisi valkeine korallipuuterin hiekkarantoineen. Rantojen lisäksi on upeita vesiputouksia, kuten Carbet'n putoukset, joista jylhin on 115 metriä, mutta kaksi muuta pienempiä ja helpommin saavutettavissa.

Vehreä sisämaa ja upeat rannat

Grande Terreltä löytyvät myös lukuisat sokeriruokoviljelmät ja värikkäät kaupungit. Tiet ovat Guadeloupilla hyväkuntoisia ja siellä on säännöllinen julkinen liikenne. Koska olemme Ranskassa on ruokavalikoimassa paljon mannerranskalaisia vaihtoehtoja, yksinkertaisimmillaan sen huomaa patonkien ja croissantien tarjonnasta.

Guadeloupilla ollaan ylpeitä omasta identiteetistä, jossa musiikilla, erityisesti rummuilla on tärkeä rooli. Guadeloupella pidetään keväisin monipäiväiset karnevaalit, joissa upeita asuja ja paljon musiikkia. Tapahtumat sijoittuvat eri osiin saarta. Saarella on aina harrastettu urheilua. Samoin kaikki vesilajit, surf ja purjehdus sekä sukellus erityisesti ovat tärkeitä. Täältä tulee myös loistavia jalkapalloilijoita. Tour de Guadeloupe on puolestaan yksi Ranskan tärkeimmistä pyöräkilpailuista. Saaren ainoa golf-kenttä on Saint Francois’ssa.

Unelmarantoja Guadeloupella on  yhteensä noin 50. Veden lämpötila on vuoden ympäri 24-29 astetta. Guadeloupe on vehreä saari, sillä paikan päällä riittää vettä hyvin kasvistolle. Sadetta on keskimäärin noin 10 min joka päivä. Paikalliset ihmiset ovat hyvin ystävällisiä ja vieraanvaraisia. Maasto on hyvinkin mäkistä sisämaassa, oikeastaan liikut notkelmasta toiseen hienoissa maisemissa.

Matkavaihtoehtoja Guadeloupelle

Ile de Reunion on aktiivimatkailijan kohde

Reunionin saarella sateisempaa kautta on Suomen loppukesä. Lähtö- ja paluupäivän voit päättää itse oman lomasi mukaan. Helsingistä pääset perille Pariisin kautta Air Francen lennoilla. Lentoaika Helsinki – Pariisi noin 3 tuntia ja Pariisista Reunionille noin 11 tuntia. Aikaero Suomeen nähden on+2 tuntia. Virallinen kieli on ranska.

Matkavaihtoehtoja Reunion saarelle

Lähdetkö merelle, retkeiletkö tropiikissa vai nautitko rannasta?

Ranskan merentakaisille alueille matkustaminen on helppoa, koska olethan edelleen Ranskassa ja pääkaupunkisi on Pariisi, valuuttasi on euro ja moni ruokatavarakin tulee emämaa Ranskasta saakka. Olet siis oikeastaan Euroopan paratiisissa keskellä trooppista unelmamaisemaa.

Paikan päällä saariin tutustuminen onnistuu kätevästi vuokra-autolla. Eksotiikkaa matkaan tuo myös seikkailu julkisilla kulkuneuvoilla; liikenne kun kulkee säännöllisen epäsäännöllisesti. Monesta majoituksestamme on mahdollista myös saada palveluja ja retkiä eri kohteisiin.

Muistathan huomioida erilaisen ilmaston ja olosuhteet. Näitä esim. suojautuminen kuumuudelta ja liialliselta auringolta (käytä huivia/hattua pään suojana), riittävä veden juominen (vähintään 2 l päivässä). Käytä myös suojaavaa aurinkovoidetta (suojakerroin 40) . Suosittelemme juomaan pullotettua vettä. Tarkistathan rokotukset ennen lähtöäsi. Karibialla esiintyy hyttysten levittämää dengue-kuumetta, joka hoidetaan aina lääkärissä. Erityisesti auringon laskiessa kannattaa käyttää hyttyssuihketta suojana.

Arkistot

cross