09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Lyon kaupunkimatka ja Beaujolais-retki

Kulttuurimatkalaiset

Vietä muutama päivä Lyonissa ja tutustu tähän historiallisesti ja gastronomisesti tunnettuun kaupunkiin. Lyoniin pääset helposti Pariisista CDG:n lentokentältä suoralla junalla kahdessa tunnissa!

Majoitut tunnelmallisessa keskustahotellissa 4* aivan Lyonin ytimessä lähellä kaupungintaloa, oopperaa ja taidemuseota. Kävelymatka vanhaan kaupunkiin eli Fourvièreen Saône-joen yli, Bocusen kauppahallit löytyvät taas Rhône-joen toiselta puolelta.

Matka sisältää myös retkipäivän Beaujolais'n viini- ja kulttuurialueelle. Opastuksen kanssa saat retkestä paljon irti ja tutustut kylien lisäksi Beaujolais'n alueen viinitiloihin ja -tarjontaan.

Lyonista yleisesti:

Lyon oli roomalaisen Gallian keskus, nykyisin Lyon on Ranskan kolmanneksi suurin kaupunki. Lyonin renessanssityylinen vanhakaupunki on Unescon maailmanperintökohde. Vieux Lyon, sijaitsee Fourvièren alapuolella myös Saône-joen vasemmalla rannalla. Täällä on pieniä kujia, ihania tuoksuja, kutsuvia pöytiä, käytännössä siis ravintola yksi toisensa jälkeen. Vain valinta on se vaikeus. Kauniit kadut ovat kuin suoraan maalauksista – tai historiankirjoista. Ehkä historia vaatii pitämään huolta kaupungista, mutta Lyon on hyvin kävijäystävällinen paikka ja lisäksi se on erittäin siisti ranskalainen kaupunki. Julkinen liikenne on myös poikkeuksellisen hyvin hoidettu.

MUISTA NÄMÄ, KUN SUUNNITTELET MATKAASI: LOPPUVUODEN TAPAHTUMIA LYONISSA

Beaujolais Nouveau -juhlinta marraskuussa

Marraskuussa juhlitaan muutama viikko sadonkorjuun jälkeen myyntiin saapuvia Beaujolais Nouveau-punaviinejä. Viinin saapumista juhlitaan erilaisilla tapahtumilla. Viralliset Beaujolais Nouveau -juhlat ovat viisi päivää kestävät viinijuhlat, jotka alkavat päivää ennen vuosittain marraskuun kolmantena torstaina juhlittavaa Beaujolais Nouveau -päivää. Virallisia viinijuhlia juhlitaan Lyonin lähellä, Beaujolais'n alueen pääkaupungissa Beaujeu’ssa.

Fête des Lumières joulukuun toisella viikolla

Joka vuosi 8. joulukuuta ympärillä, Lyonin kaupunkia valaisee neljän päivän aikana maaginen Fête des lumières, eli valonjuhla. Valolla on ollut Lyonissa erityinen merkitys aina kaupungin perustamisesta lähtien. Fête des lumières on vuonna 1852 alkanut suosittu perinne. Valojuhla on kansainvälinen tapahtuma, joka on tunnettu väliaikaisista valoinstallaatioistaan, joiden aikana kaupunki muuttuu valon täyttämäksi juhlakaupungiksi. Fête des lumières on vuonna 1852 alkanut suosittu perinne.

LUE LISÄÄ LYONISTA

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


SOVITETTAVISSA MYÖS 
ISOMMALLE PORUKALLE

Matkan kesto

4

päivää

Matka sisältää

– Menopaluu -junaliput Pariisin lentokenttä - Lyon

– Majoituksen kahden hengen huoneessa aamiaisilla, Lyonin keskustahotellissa 4*

– Päiväretken Beaujolais'n alueelle, sisältäen viininmaistelua kahdella tilalla

– Ravintolasuosituksia ja halutessasi -varauksia

– Matkadokumenttien postittamisen kotiin tai sähköpostitse

Hinta alkaen

760

Pakettiin voidaan lisätä:

– Opastettu kierros Lyonissa

– Lyon City Card: millä liikut Lyonissa julkisilla ilmaiseksi ja pääset museoihin.

Halutessasi voit myös lentää välilaskulla Lyoniin.

Mahdollista ottaa lisäöitä kaupungissa tai/ja maaseudulla.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross