09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Viininpoiminta alkanut Ranskassa

Tämän syksyn viininpoiminta on jo käynnistynyt eteläisessä Ranskassa. Vuodesta veikataan tuotannoltaan runsasta. Languedoc-Roussillon,  Korsika, Provence ja Bordeaux ovat alueita joissa suuressa osassa poimitaan täydellä touhulla. Les vendanges ont commencé!

IMG_1674Viininpoimintaa liittyy aina jotain romanttista. Tosiasiassa se on yksi kiihkeimmistä vaiheista viiniviljelmillä. Matkustajat usein ajattelevat että tämä on kivaa aikaa käydä kyläilemässä ja tutustumassa ranskalaiseen art de vivreen.

Tosiasiassa tähän aikaan vuodesta on kaikista vaikeinta järjestää vierailijoille tutustumiskäyntejä tai majoittumista viinitilalla. Suurin osa taloista antaa kaikki petinsä käyttöön poimijoille ja aamusta iltaan (lue yöhön) hermoillaan miten menee seuraava päivä. Sataako liikaa, saadaanko poimittua hyvin, ovatko yöt kylmiä ja mitämuutakaikkeahuolia tässä olikaan. Tähän ei turistia tarvita oikeasti toljottomaan.

Touhu tiloilla on ottanut alkunsa Korsikan kärjestä etenee poiminta kohti pohjoista. Syyskuun lopulla ja lokakuussa lopussa onkin jo taas enemmän aikaa ottaa vieraita vastaan myös Alsacessa ja Champagnessa. Monissa kylissä on lokakuun aikana viinijuhlia ja kaikki osaavat taas rentoutua.

2014-08-23 12.41.29

IMG_1645

Arkistot

cross