09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Pierre-Louis ja 21 muuta

Sitä voi vaan olla onnellinen että saa olla mukana tapahtumissa, tempauksissa, elämän vauhdissa. Yksi tällaisista tuoreista ajatuksista ja uusista tuulista on kahden nuoren naisen omaa elämää selkeästi myötäilevä projekti Kahdestyksi ja siihen liittyvä Pierre-Louis ja 21 muuta - ei tosiaankaan liian vakava matkakirja. 

P1220369

Nizzassa asustelevat nuoret naiset Janna Salokangas ja Matilde Pelkonen päättivät elokuun alussa tehdä unelmistaan totta ja pikaisesta ideasta syntyikin kokonainen kirja viime syksyn aikana Ranskassa. Et voilà!  Kirja on täynnä pieniä juttuja, jotka eivät ole niin kauhean vakavia.

Kirjassa on konkreettisia tehtäviä. Niitä on helppo jokaisen seurata matkoillaan ja samalla heittäytyä vähän hulvattomaksi.  Tehtävät auttavat havainnoimaan uutta elinympäristöä ja keksimään erilaisia tapoja lähestyä itselle vierasta ympäristöä. Suosikkini on ehdottomasti tehtävä nro 42. Millainen oli ravintolakokemuksesi?  Tehtävässä on mainiosti huomioitu, että jokaisessa ranskalaisessa pikkukuppilassa on aina hammastikkuja; des cure-dents, siinähän ne on aina sinapin ja suolan vieressä pienessä astiassa.

Kirja kannustaa heittäytymään seikkailuun lapsen silmin ja tutustumaan paikalliseen kulttuuriin 56 mukaansatempaavan haastetehtävän siivittämänä. Osa kirjan tuotoista lahjoitetaan hyväntekeväisyystempauksiin.

Jo ennakkoon kirjan tilanneet ovat mukana tukemassa tapahtumia nuorille. Itse olin tuomaroimassa ranskalaishenkistä kokkisotaa, jossa lapset oli jaettu kahteen joukkueeseen; Sami Garamin joukkue teki  patonki­burgerit “Baguettes Moustaches Hamburger” ja suklaamoussen “Mousse au Chocolat”, kun taas Oliver Hurskaisen joukkue valmisti köyhät ritarit Nutella­moussella “Pain Perdu avec Nutella”. Herkullista oli ja onneksi sain syödä kaikki ruoat.

P1100402

Pierre-Louis ja 21 muuta - ei tosiaankaan liian vakava matkakirja julkaistiin 18.1.15 ja se saatiin tuoreeltaan näytille Pamplemoussen osastolle Matkamessuille tammikuun puolessa välissä. Itse Pierre-Louis ilmestyi roolissaan myös matkamessuille Ranskan osastolle.

P1160366

Arkistot

cross