09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Onnellisuutta ja Ranskan messuja

Osallistuin maaliskuun puolivälissä ammattilaisten matkamessuille Marseillessa. Yhteistyökumppanien kanssa puhuessa varsinkin Provencen alueen hotellinomistajat mainitsivat usein, että me suomalaiset olemme aivan ihania vierailijoita.

Olemme iloisia, ystävällisiä ja kaiken kaikkiaan onnellisen oloisia. Ihanaa kuulla tällaisia kommentteja ja vieläpä monelta eri henkilöltä. Kai me sitten olemme onnellisia, jos Jacques, Pierre, Délphine, Céline ja monet muut ovat sitä mieltä.

Mehän olemme onnellisia!
Mistä tämä hotellinpitäjien havaitsema onnellisuus oikein johtuu? Tuskin meihin suomalaisiin liitettävästä hieman totisesta luonteesta? Matkamoodista, poissa kotoa ja pako arjesta -olotilasta? Kielitaidostamme (englantia ainakin puhumme keskivertoranskalaista paremmin)? Ehkä olemme uteliaita ja vaikutamme kiinnostuneita paikallisista? Provencen ilmastosta ja auringosta tai Provencessa asuvien ranskalaisten vieraanvaraisuudesta, joka heijastuu meihin matkailijoihin?

Nythän toki juuri julkaistiin tutkimus, jonka mukaan Suomi on maailman onnellisin kansa (uutisoitu esimerkiksi https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006041332.html). Tutkimuksessa kysyttiin omaa arviomme elämästämme, huomioitiin myös onnellisuuden kokemuksiin vaikuttavia tekijöitä, kuten bkt, vapaus ja terveiden elinvuosien odote ja raportin teemana oli yhteisöllisyys. En bref, ehkä siis yleisellä tasolla luotamme hyvään tulevaisuuteen ja välitämme kanssaihmisistämme, ja tämä näkyy myös ulospäin.

Marseillen talviaurinko ja onnea, Heidi Kilpiä messutauolla

L'art de vivre vous rend heureux?
Olisiko kuitenkin Provencessa liikkuessamme vaikutusta meihin suomalaisiin matkailijoihin myös ranskalaisella ilmapiirillä ja elämäntavalla? Hetki Ranskassa ja olemme jo sisäistäneet art de vivren. Ranskalainen elämäntaito on kaikille omanlaista, sisäistä, samoin on onnen tunne ja onnellisuus. Me matkanjärjestäjänä voimme vain mahdollistaa sinunkin matkallesi hyvät olosuhteet ja puitteet, mutta emme voi taata sinun jo olevan tai tulevan matkalla onnelliseksi. Siihen voit vain itse vaikuttaa.

Ou est-ce bien le soleil?
Toinen asia, minkä edessä olemme voimattomia, on sää. Onneksi Provencessa, niin kaupungeissa, kylissä, rannoilla ja hiihtorinteessä, paistaa aurinko sen 300 päivää vuodessa, on mahdollisuudet siis onnellisuuden etsimiseen kohdillaan! Aurinkoenergian vaikutusta ei voi aliarvioida.

Tutkimukset jatkuvat...
Ja pitänee jatkaa yhteistyötä, jutustelua ja tutkimuksia muidenkin Ranskan maakuntien hotelliyrittäjien kanssa, olisi kiinnostavaa tietää millaisena suomalaiset profiloituvat vaikkapa Normandiassa. Luulen, je crois, että profiloidumme iloisiksi kosmopoliiteiksi ihan missä päin Ranskaa vain. Bleu-blanc-rouge, cognac-calvados-champagne, gastronomie-culture-soleil!

Aurinkoa siis kaikille, je vous souhaite des journées ensoleillées !

Roséeta ja petankkia Provencessa.

Kirjoittaja Heidi Kilpiä, Pamplemoussen myyntipäällikkö ja osakas. Ranskan tutkimusmatkailija, kiinnostunut kohtaamisista ja asiakaskokemuksesta.

Pamplemousse oli mukana ammattilaisille suunnatuilla Ranska-messuilla Marseillessa 19.-20.3.2019 ainoana suomalaisena matkanjärjestäjänä. Yli 40 ohjelmoitua tapaamista ranskalaisten palveluntuottajien kanssa, lukuisia käytäväkeskusteluja ja ympäri maailmaa mukana olevien kollegoiden tapaamisia. Yhteensä messuilla yli 250  palveluntarjoajaa Ranskasta ja 900 matkanjärjestäjää ympäri maailman.

Arkistot

cross