09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Matkustajamäärät Ranskaan kasvaneet

Hyvin etäisenä (tai ehkä jopa hankalana) maana monelle suomalaiselle tuntunut Ranska kasvattaa suosiotaan matkailukohteena. Tähän tuo oman lisänsä Macron-positiivisuus ja Ranskan uudenlainen asema Euroopassa.

Ranskan valtion matkailutoimisto uutisoi, että Pohjoismaalaisten matkustajien määrä on yleisesti kasvanut Ranskassa vuonna 2017, mutta suomalaisten matkustusmäärät Ranskaan ovat kasvaneet roimasti vertailumaita enemmän.

Suomen kasvuprosentti Ranskaan on ollut viimeisen seitsemän vuoden vertailulukuun 53%, keskiarvo kaikkien Pohjoismaiden kohdalla samassa aikajaksossa on 16% (vertailuvuosi ollut 2010).

Onko Suomi löytänyt siis Ranskan uudestaan? Ranskan matkailu koki kolhuja 2015/2016, mutta niistä on pystytty nousemaan uudenlaisiin lukuihin. Asenteet Ranskaa kohtaan ovat varmastikin suomalaisissa pehmentyneet, Macronin Suomen vierailu loppukesällä sai ihmiset jopa uudenlaiseen huumaan.

Ranska suosittu matkailumaa
Ykkössijaa Ranskaan pohjoismaista pitää Ruotsi (670.00 matkailijaa), toisena Tanska (623.000), Norja (448.000) ja Suomi 422.000.

Suosituimmat kohteet Ranskassa ovat Pariisi, Nizza, Bordeaux ja Lyon. Suomesta suoraa lentoa ei ole vielä Bordeaux’hon (on Pamplemoussen vahvalla toivelistalla!) mikä varmasti osaltaan pitää matkustuslukuja alueelle pienempänä Suomesta. Lyoniin alkaa Suomesta säännöllinen lentoliikenne joulukuussa 2018, joka tulee avaamaan mahdollisuuksia uuteen helppoon matkustamiseen niin Rhônen kuin Burgundin alueella Lyonin kaupungin lisäksi.

Maailmanlaajuisesti Ranskan ulkomaalaisten vierailijoiden määrä on kasvanut vuosien 2016 ja 2017 vertailussa 5,1%. Ranskan matkailijamäärä kaikenkaikkiaan oli ennätykselliset  87 miljoonaa vuonna 2017.

Teksti: Henni Lieto 9.9.2018 ,  Pamplemoussen toimitusjohtaja ja perustaja. Tarkkailee aktiivisesti Ranskan tapahtumia monelta kantilta ja seuraa matkailun trendejä monipuolisesti.  Toiminut Ranskan valtion matkailustrategian Advisory Board -ryhmän neuvonantajana Suomesta. Saanut Ranskan valtion ritariarvon. 

Arkistot

cross