09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Cordon Bleu kasvisruokakurssilla Pariisiissa

Pamplemousse aloitti yhteistyön Cordon Bleu -instituutin kanssa 2017.  Millainen olikaan matkustajamme Tittamari Marttisen kokemus keväisessä Pariisissa?  Lue oheinen matkakertomus niin ehkä uskaltaudut itsekin kokeilemaan Cordon Bleun kurssia. Yksi iltapäivä koululla ja niin monta muistoa tallessa! Tittamarin kurssi oli kasvisruoka- aiheinen. Vastaava kurssi pidetään instituutissa kerran kuussa.

Näin meni Tittamarin Pariisin matka

Toukokuussa lähdimme puolisoni Ullan kanssa innostuneina Pariisiin kevääseen tutustumaan ranskalaisen keittiötaiteen saloihin.  Matkammehan onnistui  juhlavasti, sillä heti alkumetreillä saimme saatella Emmanuel Macronin Ranskan presidentiksi. Virkaanastujaisia katselimme televisiosta, mutta historiallisen päivän tunnelma oli aistittavissa kaikkialla kaupungissa.

Hyvä ruoka, kivaa tekemistä ja uusia kavereita maailmalta

Olimme valinneet gastronomian kehdossa varsin ajankohtaisen aiheen, kasvisruokakurssin  ja pääsimme näin chef Marc Vacan oppiin. Odotukset olivat korkealla. Emme joutuneet pettymään. Meidän lisäksemme oppia olivat saamassa iäkkäämpi rouva New Orleansista, nuoret naiset Etelä-Afrikasta ja Koreasta, japanilainen ruokatoimittaja sekä kokkauksesta innostunut kanadalainen mies, jonka juuret olivat Itä-Euroopassa.

Vaikka yhteistä meille oli kiinnostus ruoanlaittoon, ryhmämme oli varsin kirjava: jotkut harrastivat ruoanlaittoa intohimoisesti, osa kokkasi kotirouvapohjalta, osa oli lähinnä tottunut nauttimaan toisten kokkauksista. Japanilainen ystävämme teki kotimaansa lehtiin ruoka-aiheisia juttuja. Kansainvälisessä joukossa löysimme yhteisen sävelen heti tervetuliaiskahvin äärellä. Tunnelma kurssilla oli hauska, kodikas ja innostava, siellä ei todellakaan tarvinnut jännittää.

Vegeniksejä mukaan kotiin

Kolmessa tunnissa saimme vaikuttavan läpileikkauksen ranskalaiseen keittiötaiteeseen. Opettajamme Marc oli hyväntuulinen ja puhelias ikiliikkuja, joka paneutui ruoanlaittoon koko sydämellään. Hän korosti laadukkaiden raaka-aineiden ja ruoan tuoreuden merkitystä. Hänen tulkkinsa Nathalie ja nuori assistenttinsa pitivät meistä kurssilaisista huolta koko kolmituntisen ajan.

Saimme eteemme houkuttelevia aineksia: heleänvihreitä parsoja, pulleita uuniperunoita, tummanpunaisia mansikoita ja chia-siemeniä, joista teimme vanukasta. Marc jakoi kanssamme niksinsä mehevän gnocchin koostumuksesta ja hyvän kastikkeen sekoittamisesta uunikuivattujen tomaattien valmistukseen, valkosipulin ja parsan oikeaoppiseen leikkaamiseen sekä kauniiden ja houkuttavien jälkiruokien saloihin. Hauskinta oli, että opettaja selitti ja näytti kaiken ensin vauhdikkaasti, ja sitten pääsimme valmistamaan hänen reseptiensä mukaiset herkut jokainen omalla keittiötasollamme.

Mitä jäi kolmen tunnin kurssista käteen?

Saimme rautaisannoksen keittotaitoa kolmessa tunnissa. Kokemus oli riemastuttava ja ikimuistoinen. Instituutissa todella arvostetaan hyvää ja tuoretta ruokaa – kuten kaikkialla Ranskassa. Chef Marc kannusti meitä parhaansa mukaan. Saimme tuulahduksen ammattikeittiön tunnelmasta, jossa kaikki syntyy rakkaudesta hyvään ruokaan. Kurssin lopuksi jokainen osallistuja sai mukaansa diplomin sekä kylmälaukun, johon saattoi pakata mukaan itse valmistetun aterian. Saimme lahjaksi myös kurssilla käytetyt esiliinat, päähineet ja keittiöpyyhkeet. Kyllä kelpaa matkan jälkeen kietaista kotona Cordon Bleu –essu päälle ja ryhtyä kokeilemaan uusia reseptejä. Kuten seurueeseemme kuulunut amerikkalaisnainen totesi lähtiessämme:”It was great fun!” Terveisin, Tittamari Marttinen

Vastaava kurssi pidetään instituutissa kerran kuussa. Katso lisää kurssipaketista Pariisiin.

Arkistot

cross