09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Makumatka Provenceen

Herkuttelijat ja nautiskelijat

Makumatkalla Provencessa tutustut oliiviöljyyn, laventeliin, rosée-viineihin, juustoihin ja karamelleihin sekä nautit Michelin-kokkien loihtimista illallisista.

Provencen alue huokuu rustiikkia tunnelmaa, ja eri vuodenajat värjäävät maiseman milloin laventelinsiniseksi milloin unikonpunaiseksi. Provence on tunnettu etenkin kauniista maisemistaan, kuumasta auringonpaisteesta, oliivipuista, laventelista, yrteistä, mistraalituulesta.

Provencen keittiö on monipuolinen runsaasti vihanneksia ja yrttejä sekä oliiviöljyä käyttävä keittiö. Viineistä viljelyalaa Provencessa on kaikkiaan 25 000 hehtaaria. Rypäleet kasvavat usein pienillä maapenkereillä, joita paikalliset kutsuvat nimellä "restanques" ja jotka kylpevät auringonpaisteessa.

Tunnetuimpia viinejä Provencesta ovat maailmallakin arvostusta saaneet heleänväriset AOC-rosée-viinit.

Tällä makumatkalla Provencessa…
majoitut kahdessa kohteessa, joissa kummassakin on Michelin-tähden arvoinen keittiömestari
illastat majoituspaikkojen ravintoloissa matkallasi (kaksi illallista)
vierailet laventelitislaamossa, missä laventelista valmistetaan niin saippuaa kuin parfyymiäkin, saatatpa löytää laventelia myös matkasi aikana jälkiruoastakin
maistelet oliiviöljyjä paikallisella tilalla
tutustut Provencen viineihin ja erityisesti Bandolin alueen rosée-viiniin
ajelet ikkuna auki vuokra-autollasi ja nautit Provencen tuoksuista ja maalaisilmasta!

Päivä 1:         Reittilennot Marseilleen. Vuokra-auto alle, ja hurautat moottoriteiltä syrjään pikkuteille oliivilehtojen ja viiniviljelmien keskelle. Saapuminen ensimmäiseen majoituspaikkaan Cadènet’n kylään, majoittuminen ja illallinen hotellilla.

Päivä 2:         Aamiainen hotellilla. Tämä päivä on tutustumista Provencen makuihin ja tuoksuihin, ja vierailet laventelitislaamossa, oliiviöljytilalla ja halutessasi paikallisia makeisia tuottavalla karkkitehtaallakin. Annamme mukaan vinkkejä hyviksi lounas- ja illallispaikoiksi. Mahdollisuus illastaa hotellilla.

Päivä 3:         Aamiainen hotellilla. Laukkujen pakkaus, ja matka kohti Bandolia alkaa. Voit ajella rantareittiä Ciotat’n ja Cassis’n kautta, nauti lounas rauhallisessa poukamassa merinäköaloin! Saapuminen toiseen majoituspaikkaan Cadièren kylään. Kylässä on putiikkeja ja suosittelemme aistimaan tunnelmia vaikkapa café au lait’n äärellä. Illallinen hotellin ravintolassa.

Päivä 4:         Aamiainen hotellilla. Tämän päivän aikana vierailet Bandolin alueen viinitilalla. Opastettu vierailu ja maisteluita, keskitytään kauniisiin ja kuulaisiin rosée-viineihin, joista tämä alue on erityisen tunnettu. Vapaa-aikaa myös kierrellä paikallisilla markkinoilla tai lähteä rannalle Ile de Porquerolles’ille, voit myös tsekata Paul Ricardin formularadan Castellet’ssa.

Päivä 5:         Aamiainen hotellilla. Ajo Marseillen lentokentälle, auton palautus ja lento Suomeen. Lentoaikataulujen mukaan mahdollisesti aikaa vielä herkulliselle lounaalle ennen paluuta.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


Matkan kesto

5

päivää

Matka sisältää

 • Reittilennot Helsinki – Marseille – Helsinki (Air Francen tai Lufthansan vaihdolliset lennot saatavuuden ja aikataulujen mukaan), matkalaukkumaksut lennoilla
 • Vuokra-auton (C3 tai vastaavan kokoinen,) Marseillen lentokentältä koko matkan ajalle
 • Majoituksen 2 yötä hotellissa Cadènet’n kylässä, kahden hengen huoneessa
 • Yhden illallisen (juomat lisämaksusta) Cadènet’n hotellilla (pöytä katettu ulos, säävaraus)
 • Majoituksen 2 yötä hotellissa Cadièren kylässä, kahden hengen huoneessa
 • Yhden illallisen (juomat lisämaksusta) Cadièren hotellin ravintolassa
 • Buffet-aamiaiset majoituksissa
 • Ennakkoon varatut ja maksetut vierailut maisteluineen laventelitislaamoon, oliiviöljytilalle ja viinitilalle sekä karkkitehtaalle
 • Kokoamamme road bookin Provencen alueelle omatoimisia vierailuita ja tutustumisia varten
 • Suositusravintoloiden listan omatoimisia lounaita ja illallisia varten
 • Alv
 • Matkan yksilöllisen suunnittelun ja toteutuksen

Hinta alkaen

1950

Matka ei sisällä lounaita ja kahta illallista, ruokajuomia varatuilla illallisilla, paikallisia turistiveroja (muutama euro per hlö per pv), maksetaan vastaanotossa, lisäpalveluita lennoilla (paikkavaraukset jne, matkavakuutusta ja matkatavaravakuutusta.

Hinta on per hlö, kun matkalla 2 henkilöä ja majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta muut huonetyypit, isompi auto jne.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross