09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Loiren laakso pyöräillen

Linnoilta viinitiloille

Loiren laakso on UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat historialliset renessanssilinnat, kuninkaiden metsästysmaat, viinitilat, puutarhat ja arkkitehtuuri ovat Ranskan kulttuuriperintöä parhaimmillaan.

Pyöräreitti Linnoista viinitiloille" Tutustut Blois’n ja Toursin maisemiin upeita pyöräteitä pitkin. Tällä reitillä tutustut sekä linnoihin ja erilaisiin viinitiloihin. Kilometrejä päivässä ajetaan noin 30 - 50.

1. päivä: Saapuminen Blois’han. Majoittuminen hotelliin tai B&B. Majoituksen vastaanotto antaa teille pyörät, voucherit, kartat sekä ohjeet pyöräilyyn. Blois’ssa voit nauttia kuljeskelusta kapeilla mukulakivikaduilla, joita rytmittävät portaat. Käy Château de Blois’ssa, joka edustaa monipuolisesti ranskalaista arkkitehtuuria keskiajalta 1600-luvulle asti. Illallinen ja yöpyminen Blois’ssa.

OPTIO (lisämaksusta):
Cheverny-retki + ylimääräinen yö Blois’ssa ~ 48 km
Tällä retkellä pääsee tutustumaan Château de Cheverny’hyn joka on tunnettu prameasti kalustetuista ja sisustetuista huoneistaan. Tämä linna inspiroi Hergétä piirtämään Moulinsartin linnan Tintin seikkailuihin. Pysähdy paikallisen viinintuottaja luona maistellaksesi lasillista Cheverny-viiniä!. Iltapäivällä paluu Blois’han. Yöpyminen Blois’ssa. Omakustanteinen illallinen.

2. päivä: Blois – Chambord– Blois ~ 50 km
Aamiainen majoituksessa. Pyöräretki vie Château de Chambord-linnaan (n. 40 km). Linna on yksi tunnetuimista ja vaikuttavimmista linnoista Loiren laakson alueella. Voit käydä upeassa linnassa, jossa jopa 440 huonetta. Voit myös tutustua 5433 hehtaarin kokoiseen puistoon ennen kuin suuntaat takaisin Blois'han. Illallinen ja yöpyminen Blois’ssa.

3. päivä: Blois - Amboise ~ 40 km
Matka jatkuu Loire-joen rantaa pitkin pienten ja sievien kylien läpi. Käynti Château Amboisessa, jossa Ranskan mahtavimmat kuninkaat asuivat. Amboise on myös tunnettu Manoir du Clos Lucé -kartanosta, joka jäi Leonardo da Vincin viimeiseksi asuinpaikaksi. Yöpyminen Amboisessa. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

OPTIO (lisämaksusta):
Vouvray-retki + ylimääräinen yö Amboisessa ~ 48 km
Poistu hetkeksi Loire-joen ympäristöstä päästäksesi kuvankauniille Vouvray-viinitarhoille, joita ympäröi kuuluisat Troglodyte-luolatalot. Vouvray-alue on myös kuuluisa hienoista ja tyylikkäistä valkoviineistään! Ihaile matkan aikana upeita yksityisiä linnoja, kuten Château de Valmer ja Château Jallanges. Älä epäröi pysähtymään paikallisen viinintuottaja luona maistellaksesi lasillista Vouvray-viiniä!
Illallinen omakustanteisesti. Yöpyminen Amboisessa.

4. päivä: Amboise – Chenonceaux - Amboise ~ 45 km
Tämän päivän reitti kulkee Domaniale d’Amboise-metsän läpi, Cherin laakson viinimaille, josta matka jatkuu kuuluisalle Cher-joen yli ulottuvalle Château Chenonceaulle saakka. Paluu takaisin Amboiseen. Viinimaistelu viinikellarissa Amboisessa. Yöpyminen ja illallinen Amboisessa.

5. päivä: Amboise - Tours ~ 30 km
Aamiaisen jälkeen lähtö reitille joka kulkee Montlouisin viinipeltojen lomassa. Poljet pitkin Loiren rantaa, jota talot ja kallioon rakennetut luolakodit reunustavat. Saapuminen Toursiin, jonka vanhoissa kortteleissa on puuristikoin koristeltuja keskiaikaisia taloja.
Illallinen paikallisessa ravintolassa ja yöpyminen Toursissa.

6. päivä: Tours – Villandry - Tours ~ 40 km
Aamiaisen jälkeen viimeinen pyöräilyetappi on Toursista Villandry’hyn. Villandry on tunnettu kauniista renessanssi-puutarhoistaan. Iltapäivällä paluu Toursiin. Illalinen ja yöpyminen Toursissa.

7. päivä: Tours
Pyöräilymatka upeassa Loiren laaksossa päättyy aamiaisen jälkeen.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


Lataa esite / hinnasto

Matkan kesto

7

päivää

Matka sisältää

-polkupyörävuokran (sis. satulalaukut, lukon ja lampun sekä korjaussetin, saatavana myös sähköpyörä)
-
yöpymiset,
-buffet-aamiaiset,
-6 illallista,
-tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen,
-paikalliskartan ja ajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska) sekä GPX-kartat ladattavaksi puhelimeen
-s
isäänpääsyt linnoihin ja puutarhoihin ohjelman mukaan (Chambord, Chaumont-sur-Loire, Cheverny, Chenonceau, Park Leonardo Da Vinci in Amboise, Villandry gardens),
-viinimaistiaiset Chevernyn Maison de vins'ssä

21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti.  Sähköpyörävuokraus myös mahdollista. Majoitus 3* hotelleissa sekä chambre d’hôteissa (ns. ranskalaisissa vierasmajoissa), huoneissa omat kph ja wc. Saatavana myös Deluxe -reitti, jossa majoitus on 4* majoituksissa. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä ajalla 1.3 - 31.10. Aloituspaikka Blois, minne suosittelemme matkaamaan Pariisista junalla.

Hinta alkaen

1495

Hinta alkaen majoituksella kahden hengen huoneessa.
Hintaan lisätään palvelumaksumme 55 € / hlö.

Yhden hengen huoneesta lisämaksu 545 €.
Sähköpyörästä lisämaksu 125 €.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross