09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Loiren laakso pyöräillen

Linnoilta viinitiloille

Loiren laakso on UNESCO:n maailmanperintökohde. Upeat historialliset renessanssilinnat, kuninkaiden metsästysmaat, viinitilat, puutarhat ja arkkitehtuuri ovat Ranskan kulttuuriperintöä parhaimmillaan.

Pyöräreitti Linnoista viinitiloille" Tutustut Blois’n ja Toursin maisemiin upeita pyöräteitä pitkin. Tällä reitillä tutustut sekä linnoihin ja erilaisiin viinitiloihin. Kilometrejä päivässä ajetaan noin 30 - 50.

1. päivä: Blois
Saapuminen Blois'han ja majoittuminen hotelliin/ B&B. Majoituksesta saa pyörän, kartat sekä ohjeet pyöräilyyn. Blois’ssa voit nautiskella kuljeskelusta kapeilla mukulakivikaduilla, joita rytmittävät portaat. Käy Château de Blois’ssa, joka edustaa monipuolisesti ranskalaista arkkitehtuuria keskiajalta 1600-luvulle asti.
Yöpyminen ja illallinen Blois’ssa.

Vaihtoehtoisesti, ja jos aikaa on, voit tehdä fillariretken Loire-joen vartta Chambordin linnalle ja puistoalueelle (40 km meno-paluu yhteensä). Chambordin linna on yksi alueen suurimmista, 440 huonetta.

2. päivä: Blois – Cheverny – Blois ~ 50 km
Pyöräretki vie peltojen, viinitilojen ja kylien läpi. Tällä retkellä pääsee tutustumaan Château de Cheverny’hyn joka on tunnettu prameasti kalustetuista ja sisustetuista huoneistaan. Tämä linna inspiroi Hergétä piirtämään Moulinsartin linnan Tintin seikkailuihin. Paluumatkalla Blois’n kaupunkiin poikkea vielä viininmaistelulle.
Yöpyminen ja illallinen Blois’n hotellissa.

3. päivä: Blois - Amboise ~ 40 km
Matka jatkuu Loire-joen rantaa pitkin pienten ja sievien kylien läpi. Käynti Château Amboisessa, jossa Ranskan mahtavimmat kuninkaat asuivat. Amboise on myös tunnettu Manoir du Clos Lucé -kartanosta, joka jäi Leonardo da Vincin viimeiseksi asuinpaikaksi. Yöpyminen Amboisessa. Illallinen paikallisessa ravintolassa.

4. päivä: Amboise – Chenonceaux - Amboise ~ 45 km
Tämän päivän reitti kulkee Domaniale d’Amboise-metsän läpi, Cherin laakson viinimaille, josta matka jatkuu kuuluisalle Cher-joen yli ulottuvalle Château Chenonceaulle saakka. Paluu takaisin Amboiseen. Viinimaistelu viinikellarissa Amboisessa. Illallinen omakustanteisesti. Yöpyminen ja illallinen Amboisessa.

5. päivä: Amboise - Tours ~ 30 km
Aamiaisen jälkeen lähtö reitille joka kulkee Montlouisin viinipeltojen lomassa. Poljet pitkin Loiren rantaa, jota talot ja kallioon rakennetut luolakodit reunustavat. Saapuminen Toursiin, jonka vanhoissa kortteleissa on puuristikoin koristeltuja keskiaikaisia taloja. Illallinen paikallisessa ravintolassa ja yöpyminen Toursissa.

6. päivä: Tours – Villandry - Tours ~ 40 km
Aamiaisen jälkeen viimeinen pyöräilyetappi on Toursista Villandry’hyn. Villandry on tunnettu kauniista renessanssi-puutarhoistaan. Iltapäivällä paluu Toursiin. Illallinen omakustanteisesti. Yöpyminen Toursissa.

7. päivä: Tours
Pyöräilymatka upeassa Loiren laaksossa päättyy aamiaisen jälkeen

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


Lataa esite / hinnasto

Matkan kesto

7

päivää

Matka sisältää

-polkupyörävuokran (sis. kypärä, satulalaukut, lukon ja lampun sekä korjaussetin, saatavana myös sähköpyörä)
-
yöpymiset,
-buffet-aamiaiset,
-5 illallista,
-tavaroiden kuljetuksen hotellista toiseen,
-paikalliskartan jaajo-ohjeet retkelle (englanti / ranska),
-s
isäänpääsyt linnoihin ja puutarhoihin ohjelman mukaan (Chambord, Chaumont-sur-Loire, Cheverny, Chenonceau, Park Leonardo Da Vinci in Amboise, Villandry gardens),
-viinimaistiaiset Amboisen viinikellarissa.

21-vaihteiset maastopyörät, missä satulalaukut ja korjaussetti. Kypärät. Sähköpyörävuokraus myös mahdollista. Majoitus 3* hotelleissa sekä chambre d’hôteissa (ns. ranskalaisissa vierasmajoissa), huoneissa omat kph ja wc. Saatavana myös Deluxe -reitti, jossa majoitus on 4* majoituksissa. Aloituspäivä mikä tahansa viikonpäivä ajalla 1.3 - 31.10. Aloituspaikka Blois, minne suosittelemme matkaamaan Pariisista junalla.

Hinta alkaen

1345

Hinta alkaen majoituksella kahden hengen huoneessa.
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 420 €.
Sähköpyörästä lisämaksu 115 €.
Hintaan lisätään palvelumaksumme 24 € / hlö.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross