09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Herkkumatka Dijonista Lyoniin

Kulinaristit

La Vallée de la Gastronomie - Gastronomian laakso, eli Ranskan ruokakulttuuria parhaimmillaan, sijaitsee Itä-Ranskassa Rhône- ja Saône-jokien varrella. Laakso on täynnä herkuttelijan unelmakohteita ja kutsuu sinut unohtumattomalle matkalle ranskalaisen Art de Vivren keskelle.

Burgundin Dijonista ja sen mannermaisista vaikutteista Lyonin ja Uzès'n kautta Välimeren Provenceen asti kulkevan laakson eri alueet kertovat ranskalaisen gastronomian tarinan tiivistettynä: Charolais-lajin lihasta Camarguen riisiin, Lyonin Quenelleistä Marseillen Bouillabaisseen.

Herkkumatka Dijonista Lyoniin - 7 yötä

Viikon mittaisella herkkumatkalla Dijonista Lyoniin tutustut La Vallée de la Gastronomien pohjoisosan ruoka- ja juomakulttuuriin autoillen. Vierailet ainutlaatuisissa kohteissa ja koet ruokatuottajien intohimon ja osaamisen. Alueen gastronominen rikkaus ja perinteet tempaavat sinut mukaansa herkulliselle makumatkalle. Jokaiselle päivälle on etukäteen suunniteltu ruoka-aiheista ohjelmaa.

Matka alkaa kahden päivän tutustumisella Dijonin kaupunkiin. Sitten lähdet vuokra-autolla ajamaan kohti Lyonia. Matkalla pysähdyt päiväksi Beaunen sekä Virén kaupunkeihin ja pääset tutustumaan gastronomian salaisuuksiin maaseudulla. Vuokra-autosta luovut saapuessasi Lyoniin. Matkasi viimeiset kaksi päivää vietät tutustuen gastronomian pääkaupunkiin Lyoniin, sen kauppahalliin ja vanhan kaupungin bouchon-ravintoloihin.

Matkan aikana pääset tutustumaan ja maistamaan mm. maailmankuulua Dijonin sinappia, burgundilaisia viinejä, sekä tietysti paikallisia herkkuja tunnetussa Lyonin kauppahallissa. Maista alueen parhaita juustoja, leikkeleitä, leivonnaisia ja muita herkkuja. Astu sisään perinteisiin ravintoloihin ja koe ranskalaisen keittiön ydin, tilaamalla klassisia annoksia kuten Coq au vin - Kukkoa viinissä tai Boeuf Bourguignon- lihapataa. Ja onpa Lyonissa Michelin-tasoinen kasvisruokaravintolakin!

Makuelämyksistä täyttynyt matka vie sinut kaupungeista maaseudulle, ruoka- ja viinimuseoista kauppahalliin, paikallisten pientuottajien tiloilta pyöräillen viinitiloille. Herkkumatka Dijonista Lyoniin inspiroi ruoanlaittoasi varmasti vielä pitkän ajan kotiin palattuasi!

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


Lataa esite / hinnasto

Matkan kesto

8

päivää

Matka sisältää

  • Vuokra-auton (Renault Clio tai vastaava) Dijonista- Lyoniin 4 vrk
  • 4 tasokasta 4* majoitusta, 2hh sis. aamiaiset, yhteensä 7 yötä
  • Ennakkoon varatut ja maksetut ohjelman mukaiset vierailut maisteluineen (muun muassa sinappitehdas, oliiviöljytila, viinitila)
  • Puolen päivän pyöräilyn Beaunessa viinipeltojen reitillä
  • Alv
  • Matkan yksilöllisen suunnittelun ja toteutuksen

Hinta alkaen

1455

Matkan hinta ei sisällä lentolippuja tai junalippuja, ruokailuja, paikallisia turistiveroja (muutama euro per hlö per pv, maksetaan hotellin vastaanotossa), matkavakuutusta ja matkatavaravakuutusta.

Hinta on per hlö, kun matkalla 2 henkilöä ja majoitus kahden hengen huoneessa. Lisämaksusta muut huonetyypit, isompi auto jne.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross