09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Johannan tarina Bordeaux’n viinitiloilta Balin riisipelloille

Tarinani alkoi Pamplemoussesta.

Oli tammikuu vuonna 2010, kun marssin Hennin, Heidin ja Dannen puheille Matkamessuilla. Opiskelin matkailun liikkeenjohtoa Haagassa, ja olin päättänyt löytää messuilta itselleni harjoittelupaikan.

Pamplemoussen ständille navigoiminen ei ollut sattumaa. Olin lukenut ranskaa koko kouluaikani, tarjoillut yhden kesän montpellieriläisessä golfhotellissa ja päättänyt muuttaa Toulouseen seuraavana syksynä. Työskentely Ranskaan erikoistuneelle matkanjärjestäjälle oli unelmaduuni, ja tarkoitettu juuri minulle.

Olin juuri niin levoton sielu kuin 21-vuotias vain voi olla, ja siitä huolimatta tai juuri sen takia Henni palkkasi minut.

Messuosasto matkamessut 2010. Tältä osastolta alkoi Johannan tie kohti matkailualaa Suomessa.
Messuosasto matkamessut 2010. Tältä osastolta alkoi Johannan tie kohti matkailualaa Suomessa.

Harjoittelua Ranskan matkoissa

Viihdyin Pamplemoussen haukilahtelaisessa toimistokaksiossa reilut kaksi ja puoli vuotta. Sinä aikana ehdin kokata monta yhteistä lounasta mielikuvituksellisista raaka-aineista, kuten ruisleivästä ja kahdesta nakista, suunnitella lukemattomia matkareittejä, oppia ulkoa Moulin Rougen illallishinnaston ja matka-ajan Pariisista Nizzaan junalla, autolla ja lentokoneella. Elefantin muistilla varustettu Heidi tietää ne edelleen.

Syksyllä 2012 levoton sieluni vei minut Pamplemoussen jälkeen ensin Visit Finlandille ja vuotta myöhemmin Creative  Sustainability -maisteriohjelmaan Aalto-yliopistoon. Siellä maailma aukesi edessäni entistä suurempana.

Karibian iltaa koko Pamplemoussen voimalla ja mukana myös Guadeloupe, Air France ja ATOUT France
Karibian iltaa koko Pamplemoussen voimalla ja mukana myös Guadeloupe, Air France ja ATOUT France. Ylärivissa Yves Noel, Carolinen Dallin, Henni Lieto ja Mikko Hurtta. Alarivissä Johanna Vierros, Daniela Smeds ja Heidi Kilpiä.

Nyt Start up -yrittäjä

Nykyään olen perustaja ja toimitusjohtaja matkailualan yrityksessä, joka on hyvin erilainen kuin se, josta tarinani alkoi. Duara Travels tarjoaa matkailijoille pääsyn kyläyhteisöihin Afrikassa, Aasiassa ja pian Latinalaisessa Amerikassa. Se on vastaus perustajiensa koskettavien ja vastuullisten elämysten kaipuuseen, jonka taloudelliset hyödyt menevät paikallisille ihmisille, eivät kansainvälisille ketjuille.

Yksi asia on kuitenkin yhteistä: molempia yrityksiä viedään eteenpäin rakkaudesta paikalliseen kulttuuriin ja aitoihin kohtaamisiin.

Jälkikäteen ajateltuna on todennäköistä, etten olisi heittäytynyt yrittäjyyteen yhtä pelottomasti ilman Pamplemoussessa viettämiäni vuosia. Intohimon, jolla tätä pientä ja sielukasta firmaa viedään eteenpäin, on täytynyt vaikuttaa siihen, miten teen valintoja työelämässä ja millaista työtä pidän merkityksellisenä.

Juuri siksi mielessäni oli tammikuun viikonloppuna Messukeskukseen astuessani sama ajatus, kuin seitsemän vuotta sitten: Missä on Pamplemousse?

Duaran reissulla Sri Lankalla toukokuussa 2016. Aitoa kyläelämää pääsee kokemaan Duaran kautta kolmessa sri lankalaisessa kylässä.
Duaran reissulla Sri Lankalla toukokuussa 2016. Aitoa kyläelämää pääsee kokemaan Duaran kautta kolmessa sri lankalaisessa kylässä.

Johanna Vierros on yksi vastuullista kylämajoitusta tarjoavan Duara Travelsin perustajista. Matkailijat ovat yöpyneet Duaran kylissä Tansaniassa, Sri Lankalla, Vietnamissa ja Indonesiassa tähän mennessä 231 kertaa. Vierros valmistui restonomiksi Matkailun liikkeenjohdon koulutusohjelmasta Haaga-Heliasta vuonna 2011 ja kauppatieteiden maisteriksi Aalto-yliopistosta kesällä 2017.

Johanna muistetaan Pamplemoussessa iloisena, ahkerana ja idearikkaana. Harjoitteluun alkaen 2010 kuului matkatoimiston moninaisten töiden tekemistä, tilausten vastaanottoa ja asiakkaiden puhelinpalvelua, matkojen kokonaissuunnittelua Ranskaan, avustavia käännöstöitä sekä nettisivujen päivittämistä.  Harjoittelun jälkeen Johanna sai kesätöitä Pamplemoussesta sekä jatkossa myös keikkatyötä opintojen ohella. Koko Pamplemousse toivottaa hyvää tulevaisuutta start up -yrittäjälle.

Arkistot

cross