09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Espoo Ciné buustaa ranskalaista elokuvaa toukokuussa

Nyt täytyy antaa iso bravo Espoo Cinélle. Tapiolasta lähtöisin oleva festivaali tuntuu vain kasvattavan eurooppalaisen elokuvan tarjontaa vuosi toisensa jälkeen. Tapahtuma on edelleen pääosin Tapiolassa, mutta myös esimerkiksi Matinkylän Isossa Omenassa sekä Leppävaaran Sellossa on esityksiä.

Frankofiilin unelmapäivät

30 ranskalaista elokuvaa reippaassa viikossa. Voiko paremmasta unelmoida? Festivaalin elokuvat valitsee ohjelmistotiimi, joka koostuu kymmenestä elokuva-alan ammattilaisesta. Merci, tämän huomaa kyllä ohjelmistokartasta.

Ranskalaisella elokuvalla on kaiken kaikkiaan pitkät perinteet. Elokuvien tuotantomaana se on Euroopan suurin ja se on monessa mielessä jopa elokuvan synty- ja kotimaa. Eurooppalaiseen elokuvaan keskittyvällä Espoo Ciné -festivaalilla ranskalaisen elokuvan sivuuttaminen olisi varmastikin mahdoton ajatus.  Espoo Cinén mielestä on hyvin luonnollista, että ranskalaiset elokuvat korostuvat festivaalin ohjelmistossa. Ihanaa.

Ranskalaisia elokuvia on vuosittain ehdolla festivaalille lukuisia. Ohjelmistoon päätyvät valitut elokuvahelmet. Erilaiset palkinnot ja festivaalimenestys ovat vaikuttamassa myös valintaan. Ranskalaiset elokuvat 2017 löydät listana Espoo Cinén MAAHAKEMISTON kautta. Ranskalaisessa elokuvan valikoimassa festareilla on monia eri aihepiirejä, näin vaalien aikaan kiinnostanee esimerkiksi poliittinen This is our land (Chez nous).

Uusi ajankohta nyt toukokuussa

28. Espoo Ciné International Film Festival järjestetään tänä vuonna ensimmäistä kertaa toukokuussa, 5.–14.5.2017. Ennätyssuuren festivaalin ohjelmistossa on yli 100 pitkää elokuvaa, joita esitetään kaikkiaan noin 270:ssä näytöksessä.

Tämänvuotista festivaalia varten on katsottu kaikkiaan noin 500 pitkää elokuvaa, joten valintaprosessi on varmaan ollut haastava, pitkä, keskusteluja vaativa. Mutta varmasti myös inspiroiva, uusia maailmoja avaava ja loputtoman kiinnostava. Saisipa olla raadissa!

Tu viens au ciné avec moi?

Tuntuu kutkuttavalta päästä nyt katsomaan suuri määrä ranskalaista elokuvaa Espoossa. Pamplemousse on aina seurannut Espoo Cinén toimintaa tarkasti, olemmehan olleet naapureina Cinén kanssa Pamplemoussen perustamisen aikaan Tapiolan Keskustornissa. Lähes joka vuosi olemme valinneet joitain elokuvia omiksi suosikeiksi. Ja tällä jatketaan.

Pamplemoussen omiksi elokuviksi päädyin valitsemaan The Dancer (La Danseuse) lauantaina 6.5. kello 19h15 Tapiolan kulttuurikeskuksen Louhisalissa sekä 50 is new 30 (Marie Francine)  su 7.5. kello 15h00 Kino Tapiolassa. Siis naisen elämää vähän kummassakin elokuvassa. Lipunmyyntiinhän pääsee suoraan tuon elokuvan linkin kohdalta. Osta lippusi ennakkoon ja nähdään leffassa. Teksti: Henni Lieto

Arkistot

cross