09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Eqvitia lähti etätöihin Ranskaan

Pamplemousse on toiminut kohta 14 vuotta. Olen alusta saakka ollut sitä mieltä että matkatoimisto ja matkanjärjestäjä ovat täysin vanhentuneita ja tomun alle jääneitä nimityksiä. Moni myös ajattelee että matkatoimistoja ei ole olemassa tai enimmillään ne buukkaavat vain lippuja lennoille ja risteilyille.

Väärin!

Olemme asiantuntijatoimisto (kuten myös monet kollegatoimistot), joka osaa ratkaista ongelmia ja järjestellä asioita. Harva arvaa millainen työmäärä suunnittelua ja asioiden selvittämistä on monen kokonaisuuden takana.

Tästä suunnitelma alkoi

Tammikuussa 2017 Pamplemousseen otti yhteyttä jyväskyläläinen tilitoimisto Eqvitia, joka haaveili asioiden tekemisestä eri tavalla. Ilmassa välkkyi kahden viikon työrupeama eteläisessä Ranskassa. He halusivat kokeilla voidaanko todella olla ”kuitit pilvessä” – toimisto ja millaista olisi asua ja tehdä töitä samassa talossa työkavereiden kanssa. Samalla haluttiin palkita henkilökuntaa.

Olemme 14 hengen tilitoimisto ja haluaisimme kokeilla etätöitä Etelä-Ranskasta käsin ensi marraskuussa. Ensi kokeiluksi meille riittäisi kahden viikon jakso. Lähtijöitä olisi varmaan ainakin 10 henkeä, osa on ehkä viikon, osa kaksi viikkoa. Voi olla että kaikki ovat 2 viikkoa. Huoneet mielellään niin, että jokainen voi ottaa kumppaninsa mukaan ainakin osaksi aikaa. Tarvitsemme sujuvan langattoman laajakaistan, jotta saamme yhteydet nettiin.

Hyvä, että Jarkko Hakola otti yhteyttä puoli vuotta ennen lähtöä. Pystyimme vielä löytämään talon, johon kaikki mahtuivat majoittumaan, tekemään töitä sekä viettämään vapaa-aikaa. Taloja haravoitiin asiakkaalle useita ja loppujen lopuksi päätös oli lähteä Cabriksen kylän lähelle. Lentokentältä hoidettiin kaikille kuljetukset ja kauppakassiksi päätyi yksi vuokra-auto. Tarjolla oli porukalle niin pyörävuokraa, kotikokkia kuin ravintolapaikkojen varausta. Ja tietenkin lakanoita, siivousta, vastaanottajaa ja muuta tarpeen mukaista.

Nettiyhteydet oma haaste

Olemme Suomessa tottuneet hyviin nettiyhteyksiin. Ranskassa, Italiassa tai Espanjassa yhteydet maaseudun  - tai jopa kaupungin – taloissa ja asunnoissa on selkeä haaste. Koska tiesimme että etätyöhön tarvitaan kunnon kireät piuhat kävimme talon omistajan kanssa myös ennakkoon asiaa läpi ja päädyttiinkin siihen että taloon asennetaan uudet ja nopeammat yhteydet. Hieno homma. Merci. Nopeus riitti nyt työskentelyyn tällä parannetulla teholla. Myös videotykki tarvittiin. Hotellissahan tämä on ihan perushomma, mutta keskellä Provencea pieneen kylään etsintä kuitenkin tuotti tuloksen ja videotykki saatiin myös taloon.

Marraskuisilla etätyöviikoilla Eqvitia saavutti sen minkä halusi: työvire koheni, etätyö onnistui, porukka hitsautui. Ja oikeastaan voisi todeta että Jarkko Hakolan lähettämä kysely meni juuri niin kuin puoli vuotta ennen vain haaveiltiin.

Pamplemousselle tämä oli jälleen kerran yksi erilainen kokonaisuus. Tässä talossa ei aikaisemmin ollut majoittunut näin isoa ryhmää tekemässä etätöitä. Paljon opiskeltiin ja paljon etsittiin tietoa. Näitä haaveita ja kokonaisuuksia ei buukata kovalevyltä tai matkajärjestelmistä. Ne rakennetaan ja siitä olemme positiivisesti ylpeitä että jälleen kerran teimme asiakkaalle jotain erilaista.

Eqvitia erottuu muista tilitoimistoista ja me erotumme asiantuntemuksella Ranskaan.

Kiitos yhteistyöstä ja luottamuksesta Eqvitialle.

KATSO KAUPPALEHDEN ARTIKKELI EQVITIAN ETÄTYÖSKENTELYSTÄ

Teksti: Henni Lieto 28.11.

HALUATKO KOKEILLA LYHYTTÄ VIRKISTYS- JA TYÖMATKAA PROVENCEEN?

Arkistot

cross