09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Ei vain matkustamisen vuoksi

Enää pelkkä matkustaminen ei ole kenellekään riittävää.  Niin sanotusti vain reissuun lähteminen on kevyesti passé.  Pamplemousse tuottaa sisällöllistä ja yksilöllistä matkailua. Viimeaikojen teemat ovat selkeät kun ihminen haluaa matkaltaan hyvinvointia.

  1. Rauhoittuminen, pysähdys arjesta
  2. Paikallisuus ja aidot kohtaamiset
  3. Ruokamatkailu, ns. tuore makumaailma

Hektinen elämäntyyli vie jokaista koville ja lomalla halutaan irtautua siitä. Matkasta halutaan erääntyyppistä landeilua ulkomailla, niin että siihen liittyy myös elämänlaadultaan (ei välttämättä hinnaltaan) ylellistä palvelukonseptia.

puutarha

Kännykän laittaminen kiinni on monen toive. Salaa mietitään, että  toivottavasti siihen ei ainakaan kukaan soita lomalla. Joskus olenkin ajatellut voisikohan aloittaa kännykkäparkin matkatoimistona;  otamme vastaan puhelusi matkan aikana ja vain tärkeät asiat välitetään loman aikana eteenpäin.

Selkeä suuntaus on paikallisuudessa eläminen. Turistipaikkojen vältteleminen ja aitoon paikalliseen elämään sulautuminen. Suomalainen omatoimimatkaaja ei halua kansalaistensa kohtaamista ulkomailla. Eihän samaan majoitukseen ole tulossa ketään muuta suomalaista? Ei ole, takaamme monelle asiakkaalle.

Paikalliseksi muuttumista puolestaan edesauttaa omat sosiaaliset taidot sekä kielen osaaminen ja kulttuurin perustunteminen. Kun haaveilee aidosta paikallisuudesta on oikeasti monella kyse enemmän paikallisten tarkkailemisesta, seuraamisesta.  Suomalainen hakee harvoin kontaktia; enemmänkin halutaan seurata mitä täällä tapahtuu ja miten paikalliset elävät. Siinä ei ole mitään sen heikompaa, sekin on elämyksiä. Ehkä eräänlaista sivusta elämistä.

P9080528

Kolmas asia on ruokamatkailu ja aidot maut. Kokkauskurssit, ruokakierrokset ja tilavierailut houkuttelevat entistä enemmän. Kiinnostus ruokaa kohtaan on ylipäänsä kasvanut, mikä näkyy ruokaan liittyvien blogien, tv-ohjelmien ja lehtien kirjossa. Lähiruokaa ja kotiruokaa  halutaan. Paikalliseen ruokakulttuuriin keskitytään. Ruokatrendit, kuten luomun ja pientuottajien, suosiminen näkyvät myös ruokamatkoissamme.

Ruokamatkan voi toteuttaa monella tavalla, joillekin se on ainoastaan (tai oikeastaan) hyvin syömistä. Ennakkoon valitut ravintolat ja muutama kiinnostava ruokakauppa onkin monesti riittävä  eväs lähteä ruokamatkalle.

Arkistot

cross