09 455 11 21 / 050 531 6341
matkat@pamplemousse.fi
Ranskan lippu valikossa
Ranskan matkat
Italian lippu valikossa
Italian matkat
Suomen lippu valikossa
SHOP

Suomeksi opastettu Bordeaux 4.-8.10.2023

Kulttuuria, viiniä ja maisemia

Monipuolinen suomeksi opastettu ryhmämatka Bordeaux’hon ja lähialueille. Kulttuurin ja historian lisäksi matkalla tutustutaan Bordeaux’n alueen viineihin ja ruokakulttuuriin, sekä nähdään ja koetaan Euroopan suurimmat hiekkadyynit. Matkalla on myös vapaa-aikaa omatoimiseen kiertelyyn Bordeaux’ssa.

Oppaana toimii ammattiopas ja pitkään Ranskassa asunut Pekka Olkinuora.

Tervetuloa mukaan!

Bordeaux on elegantti ja historiallinen kaupunki, jolla on pitkä historia. Tärkeimpiä nähtävyyksiä ovat upea Grand Théatre, pääaukiolta Esplanade des Quinconces, kaupungin vanhin silta Pont de Pierre ja uusimpana viinitalo Cité du Vin. Viiniä Bordeaux'n alueelta löytyykin, alueella tuotetaan vuosittan yli 600 miljoonaa pulloa pääosin laatuviinejä.

Alustava matkaohjelma (muutokset mahdollisia):

Päivä 1: Lento Bordeaux’hon ja kuljetus hotellille. Suomenkielinen opas vastassa kentällä, ja hän on mukana koko matkan ajan. Majoittuminen keskustaan, ja kevyt iltakävely kaupunkiin tutustuen ennen yhteistä illallista.

Päivä 2: Kaupunkikierros bussilla, kuulet matkalla Bordeaux’hon liittyviä tarinoita ja näet niihin liittyviä paikkoja ja monumentteja. Lounas Bordeaux’n kauppahalleilla, tämän tuoreempia ja paikallisempia raaka-aineita ei kotikokillekaan mistään löydy. Iltapäivällä halukkaille katsaus viineihin, eli käynti viinitalossa Cité du Vin. Liput ostettavissa ennakkoon tai paikan päällä. Ilta vapaa.

Päivä 3: Jätetään Bordeaux hetkeksi ja lähdetään päiväretkelle merenrannalle. Hyvät kengät jalkaan, sillä heti alkuun noustaan Euroopan korkeimmille hiekkadyyneille, Dune du Pilat. Tutustutaan myös Arcachonin viehättävään rantakaupunkiin, ja osteriviljelmiin. Lounaaksi voi tilata osterilautasen, kyytipoikana toimii hyvin alueen rosé tai valkoinen Sauvignon Blanc. Illaksi takaisin hotellille, ilta vapaa.

Päivä 4: Täysin vapaa omatoimiseen Bordeaux’ssa kiertelyyn. Halutessasi voit osallistua iltapäivän retkelle Médocin viinialueelle (lisämaksu). Retki on klo 14-18, sisältäen kuljetuksen, opastuksen, viinitilavierailun maisteluineen sekä lounaan ruokajuomineen.

Päivä 5: Matkan kruunaa vierailu UNESCOn maailmanperintölistallakin olevassa Saint Emilionissa. Maanalainen kaupunki on kokemisen arvoinen. Maalaislounas hyvine Saint Emilionin viineineen ennen paluukuljetusta lentokentälle. Lento Suomeen.

Ilmoittaudun mukaan tälle matkalle


SOVITETTAVISSA MYÖS 
ISOMMALLE PORUKALLE

Matkan kesto

5

päivää

Matka sisältää

 • Lufthansan reittilennot, matkalaukkumaksut lennoilla
 • Edestakaiset lentokenttäkuljetukset ja muut mainitut kuljetukset, kuljettajan palvelut ja tarvittavat lounaat, vesipullot bussissa joka päivä
 • Majoituksen keskustahotellissa 2hh / 1hh
 • Buffet-aamiaiset ja paikalliset turistiverot hotellissa
 • Suomalaisen oppaan mukana koko matkan ajan
 • 1 x illallisen ruokajuomineen
 • 2 x lounaan ruokajuomineen
 • Bordeaux’n kaupungin kävelykierroksen ja bussikierroksen
 • Opastuksen Arcachonin rantakaupungissa ja osteriviljelmillä
 • Kävelyn ja opastuksen hiekkadyyneillä Dune du Pilat
 • Opastuksen UNESCOn kohteessa Saint Emilion
 • Halutessasi lisäretken Médociin sisältäen kuljetukset, opastuksen, viinitilavierailun maisteluineen, lounaan ruokajuomineen
 • Bordeaux’n kaupunkikartat ja ravintolasuosituksia kaikille lähtijöille
 • Matkaohjelman laadinnan ja matkapaketin postituksen kaikille lähtijöille ennen matkaa

Hinta alkaen

1525

Hinta edellyttää 14 matkustajaa mukana matkalla.
Hinta edellyttää majoitusta kahden hengen huoneessa.
Yhden hengen huoneesta lisämaksu 295 €.
Vapaavalintainen lisäretki Médociin 115 € / hlö.
Hintaan lisätään palvelumaksumme 24 € / hlö.
Tarkemmat matkaehdot toimistostamme.

Olen kiinnostunut tällaisesta matkasta


cross